Seo Nedir?

  • 27 Haziran 2018
  • BLOG

Seo Nedir, Neden Gereklidir?

Seo İngilizce Searc Engine Optimization Türkçe Arama motoru optimizasyonu demektir. Arama motorları tarafından belirlenen kuralların genel adıdır. Web sitelerini daha kolay bir şekilde gözden geçirmesi için oluşturulmuş olan bu kriterler, kullanıcılar için de ayrı bir öneme sahiptir. Seo, bir web sitesi hakkında arama motorları tarafından yapılan iyileştirmeleri ve düzenlemeleri belirlemektedir. Ayrıca söz konusu web sitesinin arama sonuçlarında daha üst sıralarda çıkmasını sağlarken, ziyaretçi sayısının da artmasına olanak tanımaktadır. Arama motorları için yapılan iyileştirme ve optimizasyon çalışmaları, site içi ve site dışı olarak iki farklı şekilde yapılmaktadır. Ayrıca bu çalışmalar, arama motorlarında yükselmek ve ön plana çıkmak amacının tamamını kapsamaktadır. Seo çalışmalarının diğer bir amacı ise, arama motorlarında üst sıralarda yer almanın yanında site kalitesini arttırmaktır. Bu nedenle platformda yer alan bilgiler, hizmetler veya ürünler daha fazla kitleye ulaşmak için yapılmaktadır. Seo, sitelerin farklı yollar ile ulaşamayacağı popülerlik seviyesine, doğal görünen yöntemlerin kullanılması amacını taşımaktadır. Ayrıca internet reklamcılığının getirisi yüksek olan stratejilerden biridir.

seonun önemi

Seo Nasıl Yapılır?

Seo, bir nevi popülerliği sağlamanın doğal çözümüdür. Bu popülerliği doğal yöntemler ile sağlayan Seo uzmanları farklı çalışmalar yapmaktadır. Kurulan bir web sitesinin daha çok kitleye hitap etmesi ve internet dünyasında meşhur olması için uygulanan seo kuralları, aynı zamanda Google gibi arama motorlarında üst sıralarda yer bulmak için iyi bir reklam türüdür. Yani bir sitenin üst sıralarda yer alması, ancak yapılan reklamlar sayesinde gerçekleştirilmektedir.

Doğallık, seo çalışmalarının olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Google’ın en çok önem verdiği ve yükseltme mantığı doğal popülerlik esaslarına dayanmaktadır. Bu anlayış, sitede yapılan tüm işlemler için geçerlidir. Ayrıca kopya ve yapay çalışmalar, arama motorları için dikkate alınmamaktadır. Buna ek olarak, olumsuz olarak değerlendirilmekte ve sıralama bakımından arka plana itilmektedir.

seonun anlamı

Site İçi Seo Nedir?

Site içi seo arama motorları tarafından yapılan tüm güncellemeler önemini arttıran çalışmalardan biridir. Doğru bir şekilde yapılan site için çalışmaları, seo açısından oldukça etkileyici bir faktördür. Yani web sitesine ait olan tüm objeleri seo analizi gerçekleştirdikten sonra uyarlamak gerekir. Site içi seo çalışmaların da söz konusu web sitesinin yazılımı, tasarımı ve tüm link yapısı gözden geçirilmelidir. Yani bu çalışmaların odak noktası olarak belirlenmelidir. Site için yapılan tüm işlemler doğru bir şekilde Seo uyumlu olarak düzenlenmedir. Bunun içinde Seo analizinin yapılması ve arama motorlarının ne istediğinin belirlenmesi gerekir. Analizin tamamlanmasının ardından sayfaların, sayfa başlıklarının, sayfa açıklamaların ve sayfa içi link yapılarının, bir de site tasarımının gibi birçok alanın Seo’ ya uyumlu olabilecek bir şekilde elden geçirilmelidir. Ayrıca site içi seo kapsamında yapılacak olan düzenlemeler konuşunsa iki önemli etken söz konusudur. Bu etkenler ise, anahtar kelimelerin tespiti ve Seo uyumlu metinlerin hazırlanmasıdır. Bir web sitesinin geneli, sayfalar ve bu sayfaların içerdiği metinlerden oluşmaktadır. Bu nedenle kullanılan anahtar kelimeler, site içi Seo açısından çok önemlidir. Seo faktörlerine ait olan birçok alan, anahtar kelimelerden oluşturulmalıdır. Ayrıca anahtar kelimelerin belirlenmesinde Google tarafından düzenlenen kurallar da göz önünde bulundurulmalıdır.

 

Site Dışı Seo Nedir?

Web site çalışmaları için uygulanan iki farklı düzenleme söz konusudur. Bunlardan biri site içi seo, diğeri ise, site dışı Seo’ dur. Site dışı çalışmaları, sitenizden tamamen bağımsız bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca bu çalışmaların asıl amacı, sitenizin Backlink almasını sağlamaktır. Tüm seo çalışmaların da, site içi yüzde 35, site dışı yüzde 65 oranına denk gelen bir dilimi kapsamaktadır. Site dışı seo çalışmaları da, arama motorlarında üst sıralarda çıkmak için yapılır. Bu sayede sitenizin hit olması kolaylaşır ve hitap ettiğiniz ziyaretçi sayıları artış gösterir. Yani arama motorlarında üst sıralarda çıkmak için kesinlikle site dışı seo çalışmalarını uygulamak gerekir. Bu çalışmalar, site dışı forum, sözlük, blog, haber, sosyal medya ve video gibi birçok alanda yapılmaktadır. Söz konusu çalışmalar sayesinde backlink almanız kolaylaşır. Örneğin bir kişinin sizi 10 defa referans göstermesi pek fazla fayda olmazken, 10 kişinin sizi referans göstermesi oldukça önemli bir etki yaratacaktır. Bu nedenle site dışı seo çalışmaları, reklam amacını taşımakta ve ziyaretçi sayısının arttırmaktadır.

Ayrıca site için yapılan seo çalışmaları, uzmanlar tarafından kontrol edilmeli ve eksik veya hatalar düzeltilmelidir. Örneğin özgün olmayan bir makalenin siteye eklenmesi, yapılan tüm çalışmaları çöpe atacağı gibi, Google veya diğer arama motorları tarafından cezalandırılacaktır. Bu nedenle site içi ve dışı seo çalışmaları tamamlandıktan sonra kesinlik uzman bir kişi tarafından kontrol edilmelidir.
www.google.de,
www.google.co.jp,
plus.google.com,
www.google.co.uk,
google.fr,
google.it,
google.es,
google.ca,
google.nl,
google.pl,
google.com.au,
google.com.br,
google.co.in,
mail.google.com,
google.ch,
google.be,
plusone.google.com,
google.cz,
google.at,
google.se,
google.cn,
google.ru,
google.com.tw,
google.dk,
google.hu,
google.com.mx,
google.com.tr,
google.com.hk,
google.fi,
google.com.sg,
google.pt,
google.com.ar,
google.co.nz,
google.co.th,
google.co.id,
google.com.ua,
google.no,
google.ro,
google.co.za,
google.com.ph,
google.com.vn,
google.gr,
google.ie,
google.cl,
google.bg,
images.google.com,
google.com.my,
google.co.il,
google.sk,
google.co.kr,
local.google.com,
google.rs,
google.si,
google.ae,
google.lt,
google.com.co,
google.hr,
google.ee,
google.com.pe,
cse.google.com,
google.com.eg,
google.com.sa,
google.lv,
google.com.np,
google.co.ve,
google.lk,
google.com.pk,
google.com.ec,
google.com.bd,
google.by,
google.com.ng,
google.lu,
google.com.uy,
google.tn,
google.mu,
google.co.cr,
google.com.pr,
google.co.ke,
google.com.do,
google.is,
google.ba,
google.dz,
google.com.py,
google.com.sv,
google.hn,
google.com.mt,
google.com.bo,
google.cat,
currents.google.com,
google.kz,
google.jo,
google.com.ni,
google.com.gh,
google.com.kh,
google.com.pa,
google.com.lb,
google.ci,
google.ge,
google.com.kw,
google.com.cu,
google.co.ug,
google.cm,
google.co.ma,
google.co.bw,
google.mk,
google.com.bh,
google.am,
encrypted.google.com,
google.az,
google.li,
google.ad,
google.ml,
google.as,
google.com.cy,
google.bs,
google.tt,
google.mn,
google.com.ag,
google.com.af,
google.com.na,
google.com.bz,
google.com.qa,
google.mg,
google.md,
google.sn,
google.bi,
google.fm,
google.com.gi,
google.iq,
google.com.om,
google.je,
google.cd,
googlemaps.com,
google.me,
google.co.tz,
google.com.ly,
google.dm,
google.vg,
google.sh,
google.al,
google.co.zm,
google.kg,
google.mw,
google.com.et,
google.com.jm,
google.ht,
google.co.zw,
google.dj,
google.rw,
google.tm,
google.ps,
google.mv,
google.co.vi,
google.im,
google.sc,
google.sm,
google.gg,
google.ms,
google.la,
google.cg,
google.gm,
google.com.mm,
google.bt,
google.com.fj,
google.co.ck,
google.co.ao,
google.com.ai,
google.bj,
google.co.ls,
google.com.bn,
google.pn,
google.sr,
google.com.tj,
google.cf,
google.vu,
google.ws,
partnerpage.google.com,
google.cv,
google.com.nf,
google.bf,
google.com.vc,
google.nu,
google.tg,
google.gl,
google.co.mz,
google.to,
google.jp,
map.google.com,
google.tl,
google.gy,
google.nr,
google.td,
google.st,
google.so,
google.tk,
google.com.sl,
google.ki,
google.ga,
google.com.pg,
google.ne,

Diğer Yazılarımız